Ruilen & Retourneren

We willen dat je helemaal tevreden bent met je aankoop

We willen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop, maar we begrijpen dat een artikel soms moet worden geretourneerd. Geen zorgen - we zijn er om te helpen! Als u om welke reden dan ook niet volledig tevreden bent met uw aankoop, dan zullen we u graag ruilen of restitueren onder voorbehoud van dit retourbeleid. Wij geven u een vervanging of een volledige terugbetaling.

 

Retourbeleid

Als u uw bestelling geheel of gedeeltelijk wilt retourneren voor een terugbetaling of omruiling, moet u ons hiervan binnen 14 dagen na levering van het artikel op de hoogte stellen. U kunt ons op de hoogte stellen door een retouraanvraag in te dienen in het voltooide bestellingengedeelte van uw account op deze website of per e-mail of telefonisch.

Producten kunnen na het dragen niet worden geretourneerd. Klanten ontvangen mogelijk geen volledige restitutie als artikelen naar ons worden gebruikt of gewassen, niet in de originele staat met intacte labels, met enige markeringen of geuren (bijv. Parfum of sigarettenrook).

We vragen dat artikelen worden geretourneerd samen met de originele verpakking van de fabrikant, zodat toekomstige klanten het artikel kunnen ontvangen zoals de fabrikant het heeft bedoeld.

Bewaar het verzendbewijs als u de goederen terugstuurt. Dit is voor uw eigen veiligheid in het geval goederen verloren gaan tijdens het transport.

 

Recht om te annuleren

U hebt een wettelijk recht om uw bestelling te annuleren onder de regelgeving voor consumentencontracten (informatie, annulering en extra kosten). Zie onze pagina Recht op annuleren voor meer informatie.

 

Restitutiebeleid

Voor verzoeken tot annulering of annulering van gehele bestellingen die binnen 14 dagen na de dag van levering van de bestelling worden ontvangen, zullen wij uw betaling terugbetalen, inclusief de verpakkings- en verzendkosten (behalve de extra kosten die ontstaan ​​als u voor een andere levering kiest dan de goedkoopste door ons aangeboden standaardlevering). De koper is verantwoordelijk voor de kosten van het retourneren van de bestelling.

Voor aanvragen voor gedeeltelijke retourzendingen die binnen 14 dagen na de dag na levering worden ontvangen, zullen we de kosten van de bestelling terugbetalen. Verpakking- en verzendkosten worden niet terugbetaald. De koper is verantwoordelijk voor de kosten van het retourneren van de bestelling.

Gehele of gedeeltelijke retouraanvragen ontvangen na 14 dagen van de dag na levering kunnen naar eigen goeddunken worden aanvaard en een creditnota of ruil aangeboden. De verpakkings- en verzendkosten worden niet terugbetaald en de koper is verantwoordelijk voor de kosten van het retourneren van de bestelling.

Standaardverpakkings- en verzendkosten voor ruilartikelen worden niet in rekening gebracht, tenzij de ruilartikelen vervolgens aan ons worden geretourneerd voor een terugbetaling, in welk geval ze worden afgetrokken van de terugbetaling. Express verpakking en verzendkosten voor ruilartikelen moeten vooraf worden betaald.

 

Procedure

Als u een bestelling wilt annuleren onder de regelgeving 2013 voor consumentencontracten (informatie, annulering en extra kosten). Klik hier voor meer informatie.

Om een ​​retourverzoek via deze website in te dienen, logt u in op uw account, gaat u naar ‘Voltooide bestellingen’, klikt u op ‘Retourneren artikelen’ naast de betreffende bestelling, vult u het formulier in en klikt u op ‘Retourverzoek indienen’. U kunt ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen met uw bestelnummer, wat u wilt retourneren en waarom u het wilt retourneren.

U ontvangt vervolgens een e-mail met uw retourverzoek-ID plus instructies voor het retourneren van de artikelen naar ons.

We zullen met u overeenkomen om het item terug te betalen, te vervangen of om te ruilen, afhankelijk van beschikbaarheid.

Stuur de geretourneerde artikelen zonder onnodige vertraging en in elk geval uiterlijk 14 dagen na de dag waarop u uw retourverzoek meedeelt terug naar ons. We raden u aan een geregistreerde of track & trace-methode te gebruiken die voldoende dekking biedt voor de geposte waarde.

Na ontvangst van het pakket zullen we bepalen of het artikel in overeenstemming met ons beleid kan worden geretourneerd.

Zodra we je geretourneerde goederen hebben ontvangen, sturen we je een e-mailbevestiging en wordt je terugbetaling binnen 7 dagen verwerkt.

Restituties worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel dat u voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt. Het kan een paar extra werkdagen duren voordat het bank- en creditcardsysteem het geld op uw creditcard of bankrekening heeft bijgeschreven nadat we uw teruggave hebben verwerkt.

Als het artikel niet acceptabel is, sturen we het naar u terug met een uitleg van de redenen voor het retourneren.